Στις 12 Μαΐου γιορτάζεται, όπως κάθε χρόνο από το 1965, η παγκόσμια ημέρα νοσηλευτή, με πρωτοβουλία του Διεθνούς Συμβουλίου Νοσηλευτικής (International Council of Nurses). Αυτή η μέρα τιμά την επέτειο της γέννησης της Florence Nightingale, της Βρετανίδας πρωτοπόρου Νοσηλεύτριας που το έργο της θεωρείται η αρχή μιας νέας εποχής στην ιστορία της Νοσηλευτικής Επιστήμης.
Οι νοσηλευτές- τριες αποτελούν έναν από τους βασικούς πυλώνες, πάνω στον οποίο στηρίζεται κάθε σύστημα υγείας, συμβάλλουν στην προαγωγή της υγείας, στην πρόληψη της ασθένειας και παρέχουν φροντίδα και αποκατάσταση.
Εργάζονται κάτω από αντίξοες συνθήκες, σε ότι έχει να κάνει με την πίεση, το άγχος, την αγωνία και την έντονη συναισθηματική φόρτιση. Η δουλειά αυτή δεν είναι ένα απλό επάγγελμα, αλλά κοινωνικό λειτούργημα.

Η Διοίκηση του Γ.Ν. Γρεβενών με αφορμή την ημέρα αυτή, απευθύνει δημόσια ένα μεγάλο ευχαριστώ στους νοσηλευτές και νοσηλεύτριες για το ανεκτίμητης αξίας έργο που προσφέρουν στον συνάνθρωπο, την αφοσίωση τους στην ανθρώπινη φροντίδα και την εφαρμογή της νοσηλευτικής πρακτικής με ασφάλεια και επαγγελματισμό.
Τους ευχόμαστε από καρδιάς υγεία και δύναμη, για να συνεχίσουν το κοινωνικό και πανανθρώπινο έργο τους.

Συνεχίζουμε και μένουμε ασφαλείς!!!